loading...
بارسلونا
admin بازدید : 2 چهارشنبه 17 اردیبهشت 1393 نظرات (0)

شكست سنگين مقابل رئال مادريد و فصل بدون عنوان براي بارسلونا نشان مي دهد كه پپ گوارديولا و ليونل مسي بدون يكديگر موفقيت هاي خود را نمي توانند تكرار نمايند.

شايد پپ گوارديولا هيچ گاه شكست سنگين 4-0 بايرن مونيخ مقابل رئال مادريد آن هم در استاديوم خانگي را تصور نمي كرد، چون با اين شكست گوارديولا سنگين ترين شكست دوران سرمربي گري خود را تجربه كرده است. بعد از اين ديدار بود كه بلافاصله پرسش هاي انقادآميز فراواني در خصوص صحت سيستم مورد نظر پپ گوارديولا در تملك كامل توپ و مناسب بودن چنين فلسفه اي در بايرن مونيخ بدون اعجوبه اي نظير ليونل مسي  مطرح شدند.

پپ گوارديولا هنگامي هدايت تيم اول بارسلونا را به عهده گرفت كه آشنايي كاملي با باشگاه بارسلونا داشت و كار با تيمي را آغاز نمود كه تا حدودي با سيستم مورد نظر گوارديولا آشنا بود. بازي فوتبال با حداقل تماس با توپ را جوانان آبي اناري پوش در آكادمي جوانان بارسلونا "لاماسيا" فرا گرفته بودند و پپ گوارديولا نيز به عنوان بازيكن با اين طرز فكر و سيستم همانند ژاوي،‌ اينيستا و مسي زندگي كرده بود. در حقيقت پپ گوارديولا هدايت نسلي طلايي را عهده دار شده بود كه همانند الماس خامي بودند كه گوارديولا مي بايست آن را صيقل مي داد وبراق مي كرد.

هاينكس بايرن مونيخ را پيش از اين صيقل داده بود

بايرن مونيخ الماس ايالت باوارياي آلمان در فصل گذشته با فتح سه گانه، توسط يوپ هاينكس صيقل يافته بود البته نه به نحوي كه پپ گوارديولا دوست داشته باشد. گوارديولا به جاي آن كه خود را با شاگردان جديدش تطبيق دهد، خواهان آن بود كه بازيكنان بايرن مونيخ خود را به روش وفلسفه مورد نظرش كه وي بين سال هاي 2008 تا 2012 در بارسلونا پياده كرده بود و با كمك آن خوش درخشيده بود، عادت دهند و هماهنگ كنند. اما در اين ميان يك مشكل اساسي وجود داشت، در مونيخ بازيكني نظير مسي وجود ندارد.

موفقيت تاريخي بايرن مونيخ در فصل گذشته بيشتر حاصل يك كار تيمي فوق العاده بود تا درخشش فردي يك بازيكن. آرين روبن و فرانك ريبري بازيكنان تكنيكي بايرن مونيخ دقيقا براي سيستم فوتبالي مناسب بودند كه هاينكس آن را براي تيم در نظر گرفته بود و ريبري در اين ميان بي ترديد بهترين بازيكن بايرن مونيخ بود، اما نبض تيم و نيروي محرك تيم در حقيقت وابسته به فرد خاصي نبود و همه به نوعي در تيم يوپ هاينكس در اين زمينه وظيفه اي به عهده داشتند و ريبري به حق به عنوان بهترين بازيكن سال انتخاب نشد، چون او بهترين نبود ولي بر خلاف او ليونل مسي توانست زير نظر گوارديولا چهار مرتبه توپ طلا را كسب نمايد، چون مسي در برخي از بازي ها همانند بازي سه شنبه شب بايرن مونيخ مقابل رئال مادريد، بارها توانسته بود اختلاف را رقم زند.

پپ گوارديولا نيز به اين نكته واقف بود، بعد از فتح سه گانه  در سال 2009 و چند عنوان ديگر در سال هاي بعدي، وي گفت:"بدون لئو ما تيم خيلي خوب و قابل رقابتي بوديم، اما بدون او بي ترديد نمي توانستيم به تمامي اين عناوين برسيم."

هدف سبك بازي بارسا در حقيقت بر پايه جدا كردن بازيكنان حريف از موقعيت هاي اصلي خود بنا شده بود كه بيشتر مبتني بر تعويض مدام پست هاي بازيكنان خودي و پاس هاي فراوان براي باز كردن فضاهايي جديد و خلق موقعيت گل بود. اما در بازي بايرن مونيخ مقابل رئال مادريد چنين شيوه اي پاسخ گو نبود و مونيخي ها براي يافتن فضاهاي خالي با مشكلي بزرگ روبرو بودند و اگر چنين فضاهايي را نيز به دست مي آوردند، بازيكني مثل مسي را كه بتواند از آنها استفاده نمايد در تركيب تيم خود نداشتند. هرچه دوران حضور گوارديولا در نيوكمپ طولاني تر مي شد، سبك بازي بارسلونا نيز بيشتر به سوي خلق فضاهاي خالي براي مسي سوق داده مي شد و كاتالان ها بيشتر به اين نابغه آرژانتيني وابسته مي شدند و آمار گل زني او نيز به همين دليل در بارسا سال به سال بهتر مي شد.

گوتزه، مسى نيست

در مونيخ همه اميدوار بودند كه ماريو گوتزه تازه وارد بتواند چنين نقشي را در بايرن مونيخ به عهده بگيرد اما او چنين مشخصه اي از خود بروز نداد و به همين دليل گوارديولا با مشكل مواجه شد، فلسفه بازي او تغييري پيدا نكرد و تيم او بازيكن اعجوبه اي نظير مسي را كمبود داشت.

سه شنبه شب پس از بازي با رئال مادريد گوارديولا گفت:"دليل اصلي اينكه ما امروز نمايش خوبي نداشتيم و شكست خورديم اين بود كه ما توپ را در اختيار نداشتيم، مالكيت توپ همچنان براي من مهم ترين عامل در فوتبال است. من ترجيح مي دهم كه تملك توپ هميشه در اختيار ما باشد، البته بعد از اين باخت دلايل زيادي براي توجيه آن وجود ندارد، اما من سيستم بازي تيم را تغيير نخواهم داد. رئال مادريد در اين بازي مجبور به حملات برق آسا بود ولي من فوتبالي را دوست دارم كه در آن با توپ بازي شود، ما بايد فكر كنيم كه آيا اين تيم و اين بازيكنان مي توانند خود را با ايده هاي من تطبيق دهند."

بي ترديد جمله كليدي در صحبت هاي گوارديولا اين بود كه آيا باريكنان مي تواندد خود را به روش مورد نظر گوارديولا تطبيق دهند؟ البته كه چنين چيزي امكان پذير است ولي تا يك حد و مرز مشخصي و موفقيت چشمگير در بوندسليگا و جام حذفي اين را نشان مي دهد، اما در مقابل تيم هاي صاحب نام اروپايي نتايج بايرن مونيخ در اين فصل چندان خوب نبوده است، حداقل تا كنون چنين بوده است. در حالي كه بارسلوناي گوارديولا هميشه در رويارويي با تيم هاي بزرگ نتايج خوبي كسب كرده است.

عملكردى ضعيف در برابر بزرگان

در بازي مقابل آرسنال و منچستريونايتد در ليگ قهرمانان، بايرن مونيخ توانست پيروز باشد، اما هر دوي اين تيم ها چندين سال است كه از مدعيان فتح ليگ قهرمانان به حساب نمي آيند. در مقابل چلسي، مونيخي ها در سوپركاپ اروپا در ضربات پنالتي به پيروزي رسيدند و در مقابل دورتموند دو بار در اين فصل شكست را پذيرا بوده اند و در هر دو بازي رفت و برگشت مقابل رئال مادريد نيز مونيخي ها حرفي براي گفتن نداشتند.

روز سه شنبه دفاع بايرن مونيخ نيز مشكلي بزرگ بود و سه گل از از چهار گل دريافتي از ضربات ايستگاهي به ثمر رسيدند كه پپ گوارديولا در اين خصوص گفت:"ما بد بازي كرديم و هنگامي كه بد بازي كنيد، خط دفاعي هم بد بازي خواهد كرد." در اين مورد بايد حق را به گوارديولا داد، تيم بارسا نيز بيشتر اوقات در دفاع مشكل داشت، گوارديولا يك مرتبه در اين خصوص گفت:"ما نمي دانيم كه چگونه بايد دفاع كنيم، در حقيقت ما دفاع مي كنيم كه بتوانيم توپ را در اختيار بگيريم و حمله كنيم." و هنگامي كه در ديداري اوضاع بحراني مي شد اين ليونل مسي بود كه تفاوت را رقم مي زد و بيش از همه در الكلاسيكوها گل هاي مسي نجات بخش كاتالان ها بود و گل هاي او بود كه اين كمبودها و اشتباهات را مي پوشاند و باعث مي شد كه از دفاع ضعيف بارسا كمتر صحبتي به ميان آيد.

در چهار سال حضور گوارديولا در بارسلونا، مسي به ترتيب 38، 47، 53 و 73 گل زد، او هيچ گاه مصدوم نشد، چهار مرتبه توپ طلا را به دست آورد و در بازي هاي بزرگ و حساس هميشه عملكردي درخشان داشت. البته اين تصادفي نبود. زير نظر پپ گوارديولا مسي برنامه بدنسازي، تمريني و حتي تغذيه اي ويژه و دقيقي داشت. براي مسي رفتن به رستوران آرژانتيني مورد علاقه اش و حتي تماشاي فوتبال تيم هاي آرژانتيني از تلويزيون تا دير وقت ممنوع بود. علاوه براين گوارديولا هميشه اعتماد به نفس مسي كوچك را بالا مي برد، براي اين كار او در مدت حضورش در بارسا، زلاتان ابراهيموويچ و حتي داويد ويا را هم به خاطر مسي بر روي نيمكت مي نشاند.

مسي به هدايت گوارديولا احتياج دارد

از زمان به خدمت گرفته شدن نيمار، مسي تصور مي كند كه از اهميت او در باشگاه كاسته شده است. از زمان رفتن گوارديولا او رژيم غذايي مورد نظر را دقيقا اجرا نمي كند. چند روز قبل از ديدار مهم ليگ قهرمانان مقابل اتلتيكو مادريد، مسي ميهماني بزرگي براي هم تيمي هاي خود سازماندهي كرده بود كه برگزاري چنين مراسمي در زمان گوارديولا غير ممكن به نظر مي رسيد. اين نكات، مهم به نظر نمي رسند اما رعايت همين نكات ريز، مسي را به بهترين بازيكن دنيا تبديل كرده بود. در حال حاضر اين عنوان به كريس رونالدو رسيده است، او موفق به كسب توپ طلاي 2013 شد و با گل زني مقابل بايرن مونيخ با 16 گل، ركورد گل زني در يك فصل از رقابت هاي ليگ قهرمانان را نيز از مسي گرفته و از آن خود كرد.

مسي بي ترديد مي خواهد در فصل آينده بازهم به عنوان بهترين بازيكن جهان برگزيده شود و بارسلونا نيز خواهد توانست به زودي دوباره خوش بدرخشد. گوارديولا نيز سرانجام بايرن مونيخي مطابق با ايده هاي خود خواهد ساخت و موفقيت هايي را با اين تيم تجربه خواهد كرد. اما همكاري دوباره پپ گوارديولا و مسي و تكرا موفقيت هاي بي نظيري همانند دوران حضور اين دو در بارسا بين سال هاي 2008 تا 2012 نامحتمل به نظر مي رسد.

ارسال نظر برای این مطلب

کد امنیتی رفرش
اطلاعات کاربری
  • فراموشی رمز عبور؟
  • آرشیو
    آمار سایت
  • کل مطالب : 45
  • کل نظرات : 11
  • افراد آنلاین : 2
  • تعداد اعضا : 0
  • آی پی امروز : 57
  • آی پی دیروز : 4
  • بازدید امروز : 2
  • باردید دیروز : 0
  • گوگل امروز : 0
  • گوگل دیروز : 0
  • بازدید هفته : 2
  • بازدید ماه : 19
  • بازدید سال : 55
  • بازدید کلی : 2,245